Referenssit

Lenio mukana mahdollistamassa lukuisien yrityisten tuotantotehokkuutta

Tutustu referensseihimme Ota yhteyttä

Nokian Raskaat Renkaat Oy

Lenio mukana mahdollistamassa Nokian Raskaiden Renkaiden tuotantotehokkuutta ja ajantasaista ohjausta

Erikoisrenkaiden edelläkävijä, Nokian Raskaat Renkaat, on luottanut Lenion asiantuntijoiden osaamiseen yli vuosikymmenen ajan. Tehokkaan seurannan ja resurssien hallintakalenterin ansiosta tuotannossa tiedetään aina, missä mennään sekä kuinka valmistautua tulevaan. Oikeat siirrot näkyvät niin tuloksessa kuin henkilöstön ja asiakkaiden tyytyväisyydessä.

Nokian Raskaat Renkaat Oy on korkealaatuisten erikoisrenkaiden valmistaja ja osa Nokian Renkaat Oyj -konsernia. Maailmalla yhtiö tunnetaan erityisesti CTL-metsäkonerenkaista, jossa globaali markkinaosuus on noin 60 prosenttia. Metsäkonerenkaiden ohella Nokian Raskaiden Renkaiden tuotteita ovat satama- ja kaivosrenkaat sekä maatalous- ja työkoneiden erikoisrenkaat sekä kuorma-autojen ja bussien renkaat ja pinnoitteet.

– Lenion ansiosta olemme saaneet selkeän näkymän tuotantoon. Ymmärrämme, miten eri asiat vaikuttavat toisiinsa sekä tiedostamme, mitä oikeasti tapahtuu. Olemme myös saaneet todeta, että olettamukset pitävät harvoin paikkansa, kertoo tehdaspäällikkö Pasi Antinmaa.

Yli 10 prosenttia lisää käyttöastetta

Leniolla teknologia- ja tuotevastaavana työskentelevän Jyrki Saarion ja Nokian Raskaiden Renkaiden yhteistyö alkoi vuonna 2006 tuotannon raportointijärjestelmän toteutuksella.

– Raportointijärjestelmän ansiosta havaitsemme virhetilanteet, reagoimme niihin tehokkaasti sekä ymmärrämme häiriöiden syyt. Järjestelmä on edelleen käytössä, ja sitä on laajennettu vuosien varrrella moneen kertaan. Pasi mainitsee.
Yhteistyön seuraava askel oli sähköinen työmääräilmoitus, jonka tuottamaa tietoa hyödynnetään esimerkiksi palkanlaskennassa ja tulosten mittaamisessa. Mutta tämä oli vasta alkua.

– Merkittävin yhteistyömme hedelmä on vuonna 2016 käyttöönotettu resurssien hallintakalenteri. Sen ansiosta pystymme toteuttamaan tehokkaimman mahdollisen työnkulun niin tuotannon koneiden, työnvuoroohjauksen, huoltojen kuin poikkeustilanteiden osalta. Koska hallintakalenteri on yhdistetty tuotannonsuunnittelujärjestelmään, miehitämme koneet oikein niin osaamisen kuin työn vaihtelevuuden perusteella, sekä pystymme valmistautumaan esimerkiksi yllättäviin poissaoloihin ja käyttökatkosten seurauksiin parhaalla mahdollisella tavalla. Järjestelmän ansiosta käyttöasteemme on noussut yli 10 prosenttia, ja samalla olemme lisänneet asiakastyytyväisyyttä parantamalla merkittävästi jo entisestään hyviä toimitusaikaennusteita, henkilöstön tyytyväisyydestä puhumattakaan, Pasi jatkaa.

Sujuvaa kumppanuutta

– Lenion kanssa toimiminen on mutkatonta. Myyjien sijaan kanssamme asioivat kehitystyötä tekevät henkilöt, joten tiedän, että asiat ovat hallinnassa ja etenevät suunnitellusti. Leniolta olemme saaneet juuri sitä, mitä olemme tilanneet, nopeasti ja ajallaan. Vuosien varrella olen ollut mukana kymmenissä IT-projekteissa ja nähnyt monenlaista. Kokemukseni perusteella Lenio on kautta aikojen toinen ja omalla osaamisalueellaan ainoa yritys, jota voin vilpittömästi suositella, Pasi toteaa.

Tulevaisuudessa järjestelmiin tullaan lisäämään entistäkin enemmän älyä ja automaatiota, joten yhteistyön seuraavat luvut tulevat olemaan toinen toistaan jännittävämpiä.

– Vuonna 2018 tuotantoon ajetaan traktorien ja maansiirtokoneiden rengasuutuus, joka yhdistää pienen kitkan ja pidon ennennäkemättömällä tavalla. Pysykää kyydissä, Pasi kehottaa.

Nokian Raskaat Renkaat Oy:n tehdaspäällikkö Pasi Antinmaa on vakuuttunut Lenion asenteesta ja osaamisesta

Nokian Raskaat Renkaat Oy

  • Korkealaatuisten erikoisrenkaiden valmistaja, osa Nokian Renkaat Oyj -konsernia
  • Metsäkonerenkaissa 60 prosentin maailmanmarkkinaosuus
  • Tuotanto 24-7-338
  • Liikevaihto 2018 noin 125,5 m€
  • Työntekijöitä noin 250
  • Pääkonttori Nokialla
  • Myyntikonttoreita ympäri maailmaa

Asiakashyödyt Nokian Raskaat Renkaat Oy

Lisää ymmärrystä ja valmiutta:
kokonaisvaltainen näkymä tuotantoon

Merkittävästi lisää tehokkuutta:
tuotannon käyttöaste kasvoi +10 %

Tiedolla johtaminen kehittyy:
oikeita päätöksiä, ajan tasalla ja askeleen edellä

Henkilöstön tyytyväisyys kasvaa:
osaamisen tunnistaminen, työn vaihtelevuus

Varmuutta toimitusaikoihin:
lisää asiakastyytyväisyyttä

Avainahjo Oy

Avainahjo Oy:n yrittäjät Arto Kuosmanen ja Vesa Ojala ovat Lenioon tyytyväisiä

Avainahjo Oy

  • Isännöitsijöitä, huoltoyhtiöitä ja yksityishenkilöitä palveleva lukko- ja turvallisuusalan asiantuntijayritys Helsingin Kruunuhaassa
  • 10 hengen huoltotiimi, kuusi huoltoautoa
  • Liikevaihto 2018 noin 1.8 m€

Lenio TOP avaa ovet tehokkuuteen

Isännöitsijöitä, huoltoyhtiöitä sekä yksityishenkilöitä pääkaupunkiseudulla palveleva lukko- ja turvallisuusalan asiantuntijayritys Avainahjo Oy valitsi Lenio TOP -toiminnanohjausjärjestelmän kenttätyön tehostamiseen. Ratkaisu otettiin niin hyvin vastaan, että jo pilottivaiheessa asentajat kannustivat työnjohtoa käyttämään järjestelmää ahkerammin. Lenio TOPin hyödyt puhuvat puolestaan niin kustannustehokkuudessa kuin henkilöstön ja asiakkaiden tyytyväisyydessä.

Lukkoalalla työskentely ei katso aikaa eikä paikkaa – toimeksiannot ovat kiireisiä, niiden kestoa on vaikea arvioida, eikä työn tekeminen onnistu ilman, että mukana kulkevat paitsi oikeat komponentit, myös ajankohtainen tieto asiakkaan tilanteesta.

– Yhdeksän hengen asentajatiimimme liikkuu pääkaupunkiseudulla kellon ympäri. Palveluumme kuuluvat sekä lukkotyöt että valvontajärjestelmät, kattaen muun muassa asennukset, korjaukset, huollot ja päivystykset. Asiakkaillemme tärkeintä on laadun ohella nopeus, jonka varmistamisessa toiminnanohjausjärjestelmällä on keskeinen merkitys, kertoo Vesa Ojala, toinen Avainahjon yrittäjistä.

Aikoinaan Avainahjolla kirjattiin työt kynällä ja paperilla, jonka jälkeen käyttöön otettiin perinteinen toiminnanohjausjärjestelmä. Siihen asentajat pääsivät täyttämään henkilökohtaisen työmääräimensä tarkistusta ja laskutusta varten konttorilla, mikä selkeytti toimintaa merkittävästi. Silti jotakin olennaista puuttui.

– Oivalsimme nopeasti tekemisen pullonkaulan. Asentajamme joutuivat kokoontumaan päivittäin toimistolle, jonottamaan tietokoneelle, kirjaamaan asiansa sekä valmistautumaan seuraavaan toimeksiantoon epämääräisen tiedon varassa. Kaikki työmääräimet jouduttiin tulostaamaan mukaan paperisena. Tiedonkulku ja tilanteen tasalla pysyminen oli kaikille osapuolille haastavaa, joten päätimme tehdä asialle jotakin. Olimme jo saaneet lämpimiä suosituksia Leniosta, joten pyysimme heidät paikan päälle kertomaan pilvipalveluna toteutetun toiminnanohjausjärjestelmän mahdollisuuksista, jatkaa yrittäjä Arto Kuosmanen.

Sanoista teoiksi

Välittömästi Lenio TOPin esittelyn jälkeen oli selvää, että paljon on tehtävissä. Kun hihat käärittiin, valmista tuli sovitussa aikataulussa. Lenio TOPin ansiosta sekä asentajat että työnjohto tietävät aina missä mennään, ja myyntilaskut siirretään Leniosta Netvisoriin, josta hoituvat niin palkanlaskenta kuin laskutus.

– Kun otamme tilauksen vastaan, se on helppo välittää työnjohtajalle työjonoon, josta hän pystyy siirtämään sen kalenterinäkymän avulla nopeimmin saatavilla olevalle työntekijälle. Työnjohtaja näkee myös työn kuormituksen realiajassa. Asentajat eivät enää joudu käymään konttorilla tekemässä kirjauksia, vaan tiedonkulku tilauksesta laskutukseen hoituu mobiilisti mistä ja milloin tahansa. Lisäksi asentajat näkevät sovelluksesta tulevat työt ja kohteiden historian sekä pystyvät lisäämään tietoa paikan päällä. Näin ollen saimme kaikille yhteisen ja reaaliaikaisen näkymän töiden etenemisestä. Kun työ valmis, kuittaamme sen konttorilla, josta se siirtyy myyntitilaukseksi tai laskuksi Netvisoriin, ja lasku lähtee maailmalle verkkolaskuna tai tulostuspalvelun kautta. Ei enää inhimillisiä virheitä, sekavia lippuja ja lappuja eikä epäselvyyksiä tai soittelua perään, Vesa huokaisee.

Koska Avainahjolla käsitellään satoja laskuja kuukaudessa, hyöty on huomattava ja yrittäjiltä jää aikaan muuhunkin:

– Toimintamme on tehostunut merkittävästi. Laskelmiemme mukaan jokainen asentaja säästää päivässä vähintään tunnin arvokasta työaikaa sekä välttyy turhalta ajamiselta ja kyselyiltä. Laskutus pyörii reaaliaikaissa ja oikein tarvikkeita myöten. Parasta on, että myös asentajat ihastuivat Lenioon – itse asiassa niin paljon, että he muistuttivat työnjohtoa käyttämään sitä ahkerammin alusta asti.

Palveluun tyytyväiset

Avainahjolla ollaan tyytyväisiä sekä Lenion tekniseen osaamiseen että palvelun laatuun.

– Asiakkaidemme lailla arvostamme laadukasta ja läheistä palvelua. Yhteinen tekeminen Lenion kanssa on sekä luotettavaa että aktiivista. He vastaavat kysymyksiin nopeasti ja ottavat asiakkaansa toiveet tosissaan. Tämä on meille erityisen tärkeää, koska koko turvallisuusala tulee muuttumaan perusteellisesti, ja kehitystyötä tarvitaan. Nyt odotamme innolla tarjouslaskentaan liittyviä uusia ominaisuuksia, Vesa ja Arto toteavat.

Leniota miehet suosittelevat yhteen ääneen – kaikille muille paitsi kilpailijoille!

Asiakashyödyt Avainahjo Oy

Lisää ymmärrystä ja valmiutta:
kokonaisvaltainen näkymä liikkuvaan työhön

Merkittävästi lisää tehokkuutta:
asentajan työajan säästö vähintään tunti päivässä (9 hengen tiimissä keskimäärin 500,00 € päivässä ja 10 000,00 € kuukaudessa)

Lisää nopeutta:
oikeita päätöksiä, tietoa ajan tasalla ja askeleen edellä, reaaliaikainen laskutus

Henkilöstön tyytyväisyys paranee:
ei hukkatunteja tai turhia kilometrejä eikä turhia kyselyjä, raportointi on helppoa

Varmuutta toimitusaikoihin:
lisää asiakastyytyväisyyttä kun tulevat työt ovat suoraan nähtävissä

Muita referenssejämme

Ota meihin yhteyttä!

Jätä meille viesti alla olevalla lomakkeella. Voit halutessasi myös pyytää maksuttoman kartoituksen.