Avainahjo Oy: Lenio TOP avaa ovet tehokkuuteen

Lenio TOP avaa ovet tehokkuuteen

Isännöitsijöitä, huoltoyhtiöitä sekä yksityishenkilöitä pääkaupunkiseudulla palveleva lukko- ja turvallisuusalan asiantuntijayritys Avainahjo Oy valitsi Lenio TOP -toiminnanohjausjärjestelmän kenttätyön tehostamiseen. Ratkaisu otettiin niin hyvin vastaan, että jo pilottivaiheessa asentajat kannustivat työnjohtoa käyttämään järjestelmää ahkerammin. Lenio TOPin hyödyt puhuvat puolestaan niin kustannustehokkuudessa kuin henkilöstön ja asiakkaiden tyytyväisyydessä.

Lukkoalalla työskentely ei katso aikaa eikä paikkaa – toimeksiannot ovat kiireisiä, niiden kestoa on vaikea arvioida, eikä työn tekeminen onnistu ilman, että mukana kulkevat paitsi oikeat komponentit, myös ajankohtainen tieto asiakkaan tilanteesta.

– Yhdeksän hengen asentajatiimimme liikkuu pääkaupunkiseudulla kellon ympäri. Palveluumme kuuluvat sekä lukkotyöt että valvontajärjestelmät, kattaen muun muassa asennukset, korjaukset, huollot ja päivystykset. Asiakkaillemme tärkeintä on laadun ohella nopeus, jonka varmistamisessa toiminnanohjausjärjestelmällä on keskeinen merkitys, kertoo Vesa Ojala, toinen Avainahjon yrittäjistä.

Aikoinaan Avainahjolla kirjattiin työt kynällä ja paperilla, jonka jälkeen käyttöön otettiin perinteinen toiminnanohjausjärjestelmä. Siihen asentajat pääsivät täyttämään henkilökohtaisen työmääräimensä tarkistusta ja laskutusta varten konttorilla, mikä selkeytti toimintaa merkittävästi. Silti jotakin olennaista puuttui.

– Oivalsimme nopeasti tekemisen pullonkaulan. Asentajamme joutuivat kokoontumaan päivittäin toimistolle, jonottamaan tietokoneelle, kirjaamaan asiansa sekä valmistautumaan seuraavaan toimeksiantoon epämääräisen tiedon varassa. Kaikki työmääräimet jouduttiin tulostaamaan mukaan paperisena. Tiedonkulku ja tilanteen tasalla pysyminen oli kaikille osapuolille haastavaa, joten päätimme tehdä asialle jotakin. Olimme jo saaneet lämpimiä suosituksia Leniosta, joten pyysimme heidät paikan päälle kertomaan pilvipalveluna toteutetun toiminnanohjausjärjestelmän mahdollisuuksista, jatkaa yrittäjä Arto Kuosmanen.

Työnjohto näkee työkuorman realiajassa

Välittömästi Lenio TOPin esittelyn jälkeen oli selvää, että paljon on tehtävissä. Kun hihat käärittiin, valmista tuli sovitussa aikataulussa. Lenio TOPin ansiosta sekä asentajat että työnjohto tietävät aina missä mennään, ja myyntilaskut siirretään Leniosta Netvisoriin, josta hoituvat niin palkanlaskenta kuin laskutus.

– Kun otamme tilauksen vastaan, se on helppo välittää työnjohtajalle työjonoon, josta hän pystyy siirtämään sen kalenterinäkymän avulla nopeimmin saatavilla olevalle työntekijälle. Työnjohtaja näkee myös työn kuormituksen realiajassa. Asentajat eivät enää joudu käymään konttorilla tekemässä kirjauksia, vaan tiedonkulku tilauksesta laskutukseen hoituu mobiilisti mistä ja milloin tahansa. Lisäksi asentajat näkevät sovelluksesta tulevat työt ja kohteiden historian sekä pystyvät lisäämään tietoa paikan päällä. Näin ollen saimme kaikille yhteisen ja reaaliaikaisen näkymän töiden etenemisestä. Kun työ valmis, kuittaamme sen konttorilla, josta se siirtyy myyntitilaukseksi tai laskuksi Netvisoriin, ja lasku lähtee maailmalle verkkolaskuna tai tulostuspalvelun kautta. Ei enää inhimillisiä virheitä, sekavia lippuja ja lappuja eikä epäselvyyksiä tai soittelua perään, Vesa huokaisee.

Koska Avainahjolla käsitellään satoja laskuja kuukaudessa, hyöty on huomattava ja yrittäjiltä jää aikaan muuhunkin:

– Toimintamme on tehostunut merkittävästi. Laskelmiemme mukaan jokainen asentaja säästää päivässä vähintään tunnin arvokasta työaikaa sekä välttyy turhalta ajamiselta ja kyselyiltä. Laskutus pyörii reaaliaikaissa ja oikein tarvikkeita myöten. Parasta on, että myös asentajat ihastuivat Lenioon – itse asiassa niin paljon, että he muistuttivat työnjohtoa käyttämään sitä ahkerammin alusta asti.

Palveluun tyytyväiset

Avainahjolla ollaan tyytyväisiä sekä Lenion tekniseen osaamiseen että palvelun laatuun.

– Asiakkaidemme lailla arvostamme laadukasta ja läheistä palvelua. Yhteinen tekeminen Lenion kanssa on sekä luotettavaa että aktiivista. He vastaavat kysymyksiin nopeasti ja ottavat asiakkaansa toiveet tosissaan. Tämä on meille erityisen tärkeää, koska koko turvallisuusala tulee muuttumaan perusteellisesti, ja kehitystyötä tarvitaan. Nyt odotamme innolla tarjouslaskentaan liittyviä uusia ominaisuuksia, Vesa ja Arto toteavat.

Leniota miehet suosittelevat yhteen ääneen – kaikille muille paitsi kilpailijoille!


Avainahjo Oy

 • Isännöitsijöitä, huoltoyhtiöitä ja yksityishenkilöitä palveleva lukko- ja turvallisuusalan asiantuntijayritys Helsingin Kruunuhaassa
 • 10 hengen huoltotiimi, kuusi huoltoautoa
 • Liikevaihto 2019 noin 1.8 milj.

Asiakashyödyt

 • Lisää ymmärrystä ja valmiutta.
  Kokonaisvaltainen näkymä liikkuvaan työhön.
 • Merkittävästi lisää tehokkuutta.
  Asentajan työajan säästö min. tunti päivässä. 9 hlön tiimissä keskimäärin 500 € / pv ja 10000 € / kk.
 • Lisää nopeutta.
  Oikeita päätöksiä, tietoa ajan tasalla ja askeleen edellä, reaaliaikainen laskutus.
 • Henkilöstön tyytyväisyys paranee.
  Ei hukkatunteja tai turhia kilometrejä eikä turhia kyselyjä, raportointi on helppoa.
 • Varmuutta toimitusaikoihin.
  Lisää asiakastyytyväisyyttä kun tulevat työt ovat suoraan nähtävissä.
Takaisin ylös